You & I - Kapitel 5

Tidigare: 
“oh, yeah of course” jag reste mig upp och hon började gå mot dörren och sen tittade hon på mig och sa.

”your car is still by the shop”

“I know, I’ll get it tomorrow” hon nickade och sen öppnade sina armar och drog in mig i en kram. Jag log och kramade henne tillbaka. Jag kände hennes doft i nacken och den var söt men inte för söt, hon luktade underbart.

”bye Harry, call me before you leave” sa hon och gav mig en lapp med ett telefonnummer på. Jag log och nickade.

”bye Alison” sa jag och sen stängde dörren efter henne. Och kollade när hennes bil lämnade min garageuppfart. Jag kollade på lappen och tog upp min telefon ur fickan och lade in hennes nummer med namnet Alison Fitch och en blomma efter för hon luktade nästan som blommor. Tyckte att det var lite kul att jag lät henne heta så men det funkade för mig. 



Alison’s Perspektiv.

Vägbeskrivningen jag fått av GPSen som var till Justins hotell var rätt enkel och inte allt för långt bort. Jag parkerade bilen på ena sidan gatan och sen satte på mig ett par solglasögon för att inte få ögonkontakt med fotograferna som var utanför.

”Alison hur var din kväll med Harry Styles?” jag kunde inte sänka armen utan jag höjde den och visade dom fingret. Vilket jag tyckte var rätt kul, men nu skulle dom ha något att skriva om. Jag klev in genom entrén och sen gick till receptionen men innan jag han fram hörde jag en väldigt välbekant röst.

”Ali!” jag vände mig om och såg Justin komma gåendes med en röd mössa med trycket 1994 på och en röd tröja vita sneakers och ett par gråa mjukisbyxor. Jag log stort och gick mot honom och han omfamnade mig.

”ahh, i have missed you” sa han när han släppte mig log stort och klappade mig på armen och jag svarade honom vänligt.

”i’ve missed you too, how’s Selena” sa jag och såg hur hans ögon skiftade från glad till lite mer besvikna och ledsna.

”oh, you didn’t know? We broke up”

“what?! You did? Why” han tog tag i min hand och ledde mig ned för en lång korridor och sen in på ett stort hotellrum som jag antog var hans.

”you didn’t know?” jag skakade på huvudet och sen så satte han sig på sängen och sa.

”we broke up because I’m an asshole, and she deserves better”

“no, why are you saying that? You loved her, she loved you. And everyone makes mistakes, but if she broke up with you, wow then you must have done something really bad”

“I went to London, got thrown out of a night club and came 2 hours late to my concert and then passed out backstage and not for the better I see my best friend getting chased by paparazzi while hanging out with Harry Styles” sa men det sista sa han med glimten i ögat. Jag flinade och sen tänkte lite igenom det han hade sagt.

”why did you get thrown out of the club?”

“cause I was behaving like a complete asshole. And then I walked back to this hotel without a shirt”

“I heard rumors about you. That you were high last night” det bara ploppade ur mig. Det var inte mening att jag skulle vara så rätt fram. Inte alls, men det hade gnagit i huvudet på mig sen igår kväll.

”okay, so maybe it was a reason i behaved like an asshole” jag ställde mig upp beredd på att skälla ut honom.

”So you were high? You idiot. Don’t get on that road, you are so fucking stupid right now. You know that right, just because you and Selena broke up you don’t have a reason to be high. I never thought that about you Justin. I’m sorry but call me when you’re not an idiot anymore” sa jag och kände hur det kokade innom mig. Kanske överreagerade jag lite och jag var på väg att vända på klacken men han inte innan han tog tag i min handled och gjorde så jag vände mig om.

”I’m not on that road, it was an onetime thing. I promise. And I know, What have I done? The paparazzi was after me, they have followed me since this damn tour started! “ jag tittade på honom och såg hur han lade ner huvudet i handflatorna. Jag ångrade nästan på en gång att jag skrikit så åt honom.

”but this is your fault Justin! And you’re going to fix it, and I know. The paparazzi is annoying and I know that. But all they want is something to write about” svarade jag lite lugnare den här gången. Men jag var fortfarande arg över det han gjort. Men gjort är ju gjort, och vad som än hände skulle inte sanningen komma ut till media.

”I know, please don’t be mad at me Al. I’m begging you” jag tittade på hans bruna ögon och sen satte mig  bredvid honom och sa.

”I’m not mad, I’m just so disapointed, really disapointed!”

“I know, please forgive me. I need you”

 

Harry’s Perspektiv.

Jag kunde inte få Alison ut ur mitt huvud. Om det var för att hon var otroligt vacker och en av de mest godhjärtade människor jag träffat visste jag inte men det var något med henne som jag inte kunde sätta fingret på. Hennes långa svall av mörka lockar och hennes vita leende och korta figur fick mig att bara ta bort det mörkret i mig som låg där.

”Harry?” hörde jag Carolines röst eka i korridoren som jag satt i. Jag hade åkt till Modest! Management för de ringt och bokat ett möte med våra chefer eller vad vi skulle kalla dom. Jag reste mig upp och gav henne ett svagt leende att vara riktigt trevlig har aldrig varit min grej. Jo mot folk som jag inte kände var jag rätt så trevlig ändå. Jag följde henne in i ett rum där hon satte sig på en stol bredvid en av de andra som jobbade där som hette Dan och sen även vårat skivbolags chef Simon. Som nog alla i hela världen vet vem det är.

”why did you want to meet me?” frågade jag och lät nog inte så himla trevlig som jag kanske borde gjort.

”so, Alison Fitch? Are you two dating?” jag himlade med ögonen åt Carolines pipiga röst som just kommit till sak varför hon ville att jag skulle komma hit.

”no? We are friends”

”well you should date her, she’s good for the media and your popularity” jag suckade och skakade på huvudet.

“why can’t I just have a friend, that is a girl, And not a girlfriend? She’s nice and all that, but no? and we get along really well. But no, never” fast jag nog mer än gärna skulle dejta henne. Men jag ville ha en kompis för en gångs skull. Som jag kunde umgås med utan att behöva hålla i handen eller pussa på hela tiden. Att dom aldrig kunde låta mig vara singel, singel livet var rätt skönt ändå.

”but you’re known as the ’heartbreaker’ of the band. And that is good for the media” sa Simon och höjde fingrarna i citerande täcken när han sa heartbreaker.

”you know what? I don’t care what’s good for media. Cause the fans love us even if I have a girlfriend or not. And if I’ll like her as more than a friend I’ll ask her on a date and if I don’t me and Alison will stay friends. Okay?” Caroline skulle precis öppna munnen för att saga något men jag höjde pekfingret och reste mig upp och vände på klacken och hörde suckningar efter mig. Jag var trött på att de styrde mitt liv att mitt liv inte fick vara som det ville bara för att jag är med i världens mest populära pojkband. Men jag var 19 år jag kan ta han om mig själv.

Jag låste upp bilen och satte mig i den och startade motorn och körde mot mitt hus. Jag hade hört att Justin Bieber var i stan och visste att han och Niall nog skulle hitta på något men vad jag läst i tidningarna idag så skulle nog inte bieber gå så långt utanför hotellet. Och ikväll hade han en konsert på 02 arena här i London. Jag körde genom stan hem och passerade ett hotell där jag såg en kille med gråa mjukisbyxor och röd mössa och röd tröja och en mörkhårig tjej som jag umgicks med igår. Och en hel del fotografer.

 

Alisons Perspektiv.

Jag och Justin skulle lämna hotellet tillsammans men sen ta skilda vägar utanför. Jag så redan en hel del av paparazzi fotografer utanför hotellet och jag suckade och det gjorde Justin också. Han la en hand på min rygg för att leda mig ut bland fotograferna med två säkerhetsvakter vid vår sida. Jag visste att han var arg på dom att han var så trött på dom att han bara ville krossa deras huvud mot bilen som stod och väntade på honom.  Jag kramade honom inne i lobbyn för att inte skapa massa tankar. Fast det aldrig skulle ske något mellan oss, men för att undvika rykten. Jag gick ut med honom och sen fick båda två kameror uppkörda i ansiktena.

”go home to america you litte cock” hörde jag en mörk brittisk accent säga när jag bara hunnit gå lite därifrån och jag vände mig om och såg att Justin redan hunnit in i bilen. Jag blev lite lättad innan jag hörde en lite ljusare amerikansk dialekt och jag stannade och vände mig om.

”what the fuck did you say?” Justin. Jag vände mig om och såg med mina egna ögon hur Justin nästan slog till fotografen. Eller han försökte hoppa på honom i alla fall, mina ögon blev nog bara större och större och sen hörde jag hur fotografen upprepade samma sak igen.

”you little cock” var nog det ända fotografen sa. Jag tittade med stora ögon på dom och såg hur Justins vakter försökte få in honom i bilen igen.

”what the fuck did you say”

“you stupid little prick” den här gången hoppade Justins vakt in i bilen med honom och sen åkt iväg jag såg häpet på bilen och sen på fotograferna. De vände sig mot mig och började ta bilder. Jag vände mig om och de följde mig till min bil.

”Alison, what do you think of Justins behavior?”

“I think that you are a bunch of idiots that need to leave him alone. And me and everyone else, I hope you get a proper job you dicks” sa jag och satte mig i min vita range rover och körde iväg. Jag ville bara hem, där det inte fans några fotografer utan bara varm choklad. Det var allt jag ville ha just nu.

Jag körde upp på uppfarten hemma och såg en svart parkerad Range Rover. Jag kollade om det satt någon i den innan jag parkerade framför och den var tom. Jag låste min bil och gick upp till ytterdörren och när jag klev in så trampade jag av mig skorna i hallen och sen gick in i vardagsrummet där jag hörde röster. Min mammas röst och en till, som jag inte riktigt kunde sätta fingret på. Jag klev in i köket och såg en mörkhårig kalufs av lockar sitta vid mitt köksbord. Harry.  Han tittade upp när jag klev in i köket och ställde min väska på bordet.

”hi, what are you doing here?” frågade jag och han log och sa.

”hi, nice to se you too Alison” sa han och flinade jag skrattade och skakade på huvudet. Mamma tittade på oss och sa.

”i’m going upstairs. I’ll leave you two alone” jag tittade på henne och himlade med ögonen innan jag tog ur min telefon ur väskan och satte mig mittemot honom.

”so what can I help you with Styles?”

“not much, my management want me to date you” jag tittade på honom med stora ögon och sen sa han.

”but i said no” jag vart lättad av hans svar men ändå lite tveksam på min själv. Var inte jag något han skulle tänka sig. Jag tittade på honom, hans ögon var fokuserade på mina och sen sa jag.

”what made you say no? It would be amazing for the media”

“I know, I don’t want to be in a relationship without feelings. You and I are friends, I want to be friends with you and get to know you” sa han och det var ett gulligt sätt han hade sagt ifrån på. Det gjorde att jag kände mig lite bättre i alla fall. För jag ville verkligen lära känna Harry han var så söt och snäll kille.

”and i saw you outside the hotel Bieber stays in today” jag stannade upp och tittade på honom.

”what did you see? They were crazy” sa jag och han fnissade och sen nickade.

”they were, i didn’t hear anything but i saw you and Justin and they said something to him that pissed him of. It looked like that” jag nickade och sen började förklara för honom.

”they have been following him around the whole tour. Different paparazzis of course. And I know he’s pissed at them for doing that and when I showed up there they started to ask questions about you and why I was hanging out with you yesterday and I just gave them my middle finger. And they said something like ‘go back to America you little cock’ or something like that to him and he was so angry. I’ve never seen him that angry before, and they keep calling him names and then they started to follow me and the rest will you read tomorrow in the news paper” sa jag och han skrattade lite och jag var glad att ha träffat någon som vet hur det är att ha paparazzi fotograferna efter sig hela tiden.

“they are so annoying, and all the want is him to be angry so they have something to write about” fyllde jag i. Harry nickade och sen plingade min telefon.

 

From: Justin.

Check dailymail. Now.

 

Jag suckade och sen vände mig om och reste mig upp och gick till köksbänken och tog ipaden som låg där. Jag öppnade safari och gick in på deras hemsida och såg rubriken som kom upp först var.

”Alison Fitch get pissed after seeing Justin Bieber” 

Jag skakade på huvudet och vände ipaden mot Harry som också började skratta. Jag skrattade igenom hela artikeln och sen lät Harry läsa den och han skrattade nog lika mycket och när han läst klart så sa han.

”i think it’s funny that you just showed them your middle finger”


skolan har börjat och tiden räcker inte till. Jag ska se till att skriva massa så det finns kapitel på lager! 

 

 



You & I - Kapitel 4

Tidigare: 
”yeah.. wait who are you?”

“I’m Alison, my dad owns the shop” sa hon och de andra nickade och Louis tittade på mig och höjde på ögonen. Hon var Alison Fitch och hennes pappa ägde denna affär, det var hon som jag sa var snygg när vi kollade på Oscar’s galan.

”I’m Louis, this is Liam, Niall, Zayn and that’s Harry” sa han och det var som om en lampa tändes i hennes huvud.

”omg, you’re One Direction. I thought it was something familiar with you guys” sa hon och Niall skrattade.

“so you’re a fan then”

“no, my sister is” sa hon och log stort och tittade på mig och vi fick ögonkontakt. Hon hade bruna ögon och vanligtvis tycker jag inte om bruna ögon för det påminner mig om saker jag inte vill bli påmind om men hennes var fantastiska. Det var som att titta i rakt solsken, efter en stund tittade hon bort och långt inom mig så ville jag inte att hon skulle titta bort. Verkligen inte, det var något speciellt med henne och jag måste lära känna henne. 



 Harrys perspektiv.

”this is so boring, really” sa jag till Alison. Killarna hade gått för att titta vidare på kläderna som jag inte var ett dugg intresserad av just nu. För allt jag var intresserad av var Alison.

”i know, but…” började hon innan hon hörde sitt namn och vände sig om mot en till mörkhårig tjej som var väldigt likt henne. Hon såg nästan ut som Alison bara att hon var lite kortare och såg inte lika snäll ut.

”Alison, can you drive me home. Ple…” började hon innan hon såg mig. Jag log och hennes ögon blev stora som golfbollar.

”Uhm, Lindsey this is Harry Styles” sa Alison och tittade på sin syster eller jag antog att detta var hennes syster och sen tillbaka på mig.

”Harry this is my sister Lindsey” sa ju det.

“Uh, shut up.. duh, like I don’t know who he is” sa hon och jag kunde redan gissa att hon var den kaxiga av dom. Jag log och sen såg hur killarna kom hitåt igen. De log när jag fortfarande stod och pratade med Alison och sen tittade på tjejen bredvid henne.

”you must be the sister” sa Liam och hon nickade och sa sen.

”uhm, can i get a picture with you guys?” frågade hon och vi nickade och ställde oss på rad med henne i mitten. Alison tog en bild av oss och sen var hon lugn och brydde sig inte så mycket om att hon ville ha skjuts hem längre.

”do you want me to take you home?” hörde jag Alison fråga sin syster.

“yeah, It’s so boring here. So please take me home like now” sa hon och Alison nickade och sen vände sig mot mig.

“do you want to come? To keep me company?” frågade hon med ett blygt leende. Jag nickade och ryckte på axlarna och sen följde efter henne till lagret eller rastrum eller vad man skulle kalla det. Hon tog sin väska från bordet och sen tog hon upp sin Iphone 5 ur väskan och tittade igenom vad som hänt medans hon var utan den. Hon drog fingret över skärmen samtidigt som hon gick och sen tryckte hon telefonen mot örat. Jag följde efter henne ut till en helt ny vit range rover. Tjejen hade en snyggare bil än vad jag hade och jag var kille. Hennes syster satte sig i baksätet och jag i framsätet och kollade på varenda rörelse Alison gjorde. Hon lade ifrån sig telefonen och startade bilen och körde ut från parkeringen och när vi kom runt gatan så var det tjugotals paparazzis som tog kort på oss.

”shit” hörde jag Alisons röst.

”they’re so anoying” sa hon och jag tittade på henne och nickade.

”i know” hon tittade på mig med ett leende och sen gasade iväg rätt fort för att komma ifrån fotograferna. Vilket hon lyckades med rätt bra, eller väldigt bra.

Bilturen hem till dom var ungefär 20 minuter och vi stannade utanför ett stort vitt hus med en stor grind som öppnades när vi körde mot den. Hon parkerade på uppfarten och Lindsey klev ur bilen.

”call if you need anything” 

“yeah” svarade Lindsey bara och gick ut ur bilen och upp mot den svarta ytterdörren. Alison skakade på huvudet och sen vände bilen och sen tittade på mig och sa.

”are you hungry?” frågade hon och jag kände efter en stund. Jag skulle precis öppna munnen och svara när hennes telefon ringde och om jag läste rätt vad det stod på skärmen stod det Justin. 

 

Alison’s perspektiv.

”are you hungry?” frågade jag Harry samtidigt som jag körde ut på vägen igen efter att lämnat Lindsey hemma. Han skulle precis öppna munnen och svara när min telefon ringde. Jag kollade på skärmen och såg att Justins namn lyste på skärmen. Han hade försökt ringt mig hela kvällen men jag hade inte svarat och när jag försökte ringa upp förut svarade han inte. Jag drog min tumme över skärmen och svarade.

”Happy Birthday!” sa jag ganska högt in till telefonen. Jag hörde hans skratta och sen började han prata.

”hi, thank you. I’m in London!”

“what? On your birthday!?”

“uhm, yeah… I can party here, but the threw me out from the night club” sa han och jag skrattade.

“why?” frågade jag och blev plötsligt mer seriös.

”i did something stupid, can you come by the studio tomorrow and i can explain everything. And don’t believe everything you read about me tonight”

“okay, yeah sure”

“good, say hi to Styles from me and take it easy tonight. Bye” jag skrattade åt hans kommentar och sen lade på och lade ifrån mig telefonen.

”pictures of us is out on internet”

“already?” frågade han och jag nickade. Att dom aldrig kunde låta offentliga personer vara bara för ett par timmar. Det var skamligt, att dom kunde kalla detta ett jobb är för mig en gåta.

”so, are you hungry?” frågade jag igen med ett leende på mina läppar. Harry nickade och sen sa han.

”Mc Donalds?”

”sounds really good actully” sa jag och sen kom på att jag inte hade en aning om vart mc donalds låg här omkring.

”uhm, i don’t know which way it is” sa jag med ett skratt och Harry skrattade också och sa sen.

”i could drive if you want” jag nickade och sen kom på att Lindsey kanske ville följa med till mc donalds men sen ångrade mig. Jag kan inte göra allt med min syster, så funkar det ju inte… Jag stannade efter trottoaren och bytt plats med Harry och lät han köra istället.  Jag kunde känna hans ögon på mig då och då. Och jag kunde inte heller låta bli att le åt tanken att han tittade på mig. Jag hade fått mig en ny kompis kanske fler än en. Men att jag hade någon här var i alla fall väldigt bra.

”i can take your order over here” sa en ung tjej i en kassa inne på mc donalds. Vi log åt tjejen och hon såg lite exalterad över att Harry Styles var på hennes jobb. Hon tittade på mig och gav mig ett leende och jag gav henne ett tillbaka och sen så tog hon emot våra beställningar.  Efter tio minuter var vår mat klar vi skulle precis betala så jag öppnade min väska och tog upp min plånbok och tog fram mitt kort och sen tittade upp och såg att Harry knappade in sin kod till sitt bankkort i betalningsautomaten.

”did you just pay for me?”

“yeah” svarade Harry och ryckte på axlarna och jag tittade på honom när vi satte oss vid ett bord.

”why? I could have paid with my own money you know” han log och skakade på huvudet jag tog ett av mina pommes och stoppade i munnen och väntade på att han skulle svara.

”but now i paid. Eat and be happy, you can pay another time”

“and how are you so sure that it will be another time?” sa jag och flinade åt honom.

“i..i’m not sure but, If it will be a next time” Harry blinkade med ena ögat åt mig och jag fnissade och sen åt min mat. Efter en kvart av ätande och skrattande och bara lära känna varandra så var han en väldigt trevlig kille. Men det var något bakom dom där ögonen som var dolt. Som min nyfikenhet bara ville åt, det var som ett mörker som låg bakom ljuset.

”i have tickets to one directions concert in staples center LA” ploppade jag ur mig utan att tänka mig för att man kanske inte snackar jobb med en kille man precis träffat.

”oh, with your sister i guess?” jag nickade och sen fortsatte han prata.

”yes, if she not find someone else to go with. She maybe will go with her friend Noah”

“and if so I’ll go on my own”

“and why would you go by your own to a concert?” jag ryckte på axlarna och sen sa.

“cause I don’t think my friends want to go on a concert when their job is to have their own concerts” sa jag och han ryckte på axlarna istället för mig.

“well I could get you backstage passes but if you weren’t sure if we would stay friends until then, I guess I could give them to someone else” sa han och kvävde ett skratt och skulle precis öppna munnen för att svara på hans sarkastiska kommentar när min telefon ringde igen. Jag kollade på ve som ringde och Justins namn lyste på skärmen igen. Jag ignorerade samtalet och sen frågade Harry.

”so do you want to come with me to my place and we could keep this conversation going?”

“yeah, sure… why not?” sa jag och han log och sen visade mig vart jag skulle köra för att komma till rätt hus. Jag såg en stenmur med en krind i mitten och han sa bara att jag skulle köra mot den så skulle den öppnas vilket jag gjorde och sen körde upp på hans uppfart. Jag parkerade och tog med mig min väska ut ur bilen och låste den.

”do you live here by your own?” frågade jag och tittade upp på det massiva huset. Han nickade och ryckte på axlarna.

”yeah, I’m not home that much either. I’m leaving in 3 days and will be gone for 2 months so this house is empty most time”

“oh” var allt jag kunde få ur mig. Jag som faktiskt trodde att jag hade fått en ny vän. Som jag kanske skulle få behålla.  Jag följde efter honom in i hans stora hus det var nästan i samma storlek som mitt fast vi bodde fyra personer i vårt hus och han helt ensam.

”so where are you guys heading tomorrow?”

“Dublin actually” jag nickade och tänkte efter en stund om jag inte misstog mig så var det Irland. Och vad jag hade hört så var det ett fint land. 

 

Harry’s Perspektiv.

”Dublin actully” svarade jag på hennes fråga. Alison var en lätt person att umgås med, hon log jämt och tog mina skämt rätt. Hon gick att driva med på något sätt. Att vi skulle åka eller påbörja våran turné om tre dagar kändes konstigt, men vi kanske hann bli så bra vänner att hon vill följa med oss ut på turné ett tag. Det skulle inte jag säga nej till i alla fall.  Och som jag hade lovat mig själv att lära känna henne hade det inte gått åt helvete än, bara jag inte skruvade till det som jag alltid lyckades göra med allt annat. Jag tittade på Alison och såg hur hon såg väldigt trött ut.

”how long are you staying in London?”

“for a year” svarade hon på min fråga och sen så satte jag mig i soffan och klappade med handen bredvid mig så hon skulle komma och sätta sig.

”it’s too bad that you are going to Dublin and then rest of Europe in 3 days, you’re like my only frind around here. Or someone I can stand hanging out with” sa hon och jag fnissade och sen tittade på henne och ryckte på axlarna.

”yeah, mabye you’ll hate me in 3 days” sa jag och hon skrattade och sen skakade på huvudet.

”why would I?”

”i don’t know” svarade jag simpelt och ryckte på axlarna. Hon gav ifrån sig ett skratt igen och sen kollade på guldklockan hon hade runt sin arm och sen på mig.

”uhm, I probably need to get going. It’s getting late and I have a terrible jetlag”

“oh, yeah of course” jag reste mig upp och hon började gå mot dörren och sen tittade hon på mig och sa.

”your car is still by the shop”

“I know, I’ll get it tomorrow” hon nickade och sen öppnade sina armar och drog in mig i en kram. Jag log och kramade henne tillbaka. Jag kände hennes doft i nacken och den var söt men inte för söt, hon luktade underbart.

”bye Harry, call me before you leave” sa hon och gav mig en lapp med ett telefonnummer på. Jag log och nickade.

”bye Alison” sa jag och sen stängde dörren efter henne. Och kollade när hennes bil lämnade min garageuppfart. Jag kollade på lappen och tog upp min telefon ur fickan och lade in hennes nummer med namnet Alison Fitch och en blomma efter för hon luktade nästan som blommor. Tyckte att det var lite kul att jag lät henne heta så men det funkade för mig.


woop woop

 




Länk byte: Fooo Storys

The Fooo❤️❤️Amanda och Alice är två tvillingar som lever i den lilla staden Olofström. Men en dag får deras pappa ett jobb uppe i Stockholm så de flyttar till Stockholm. Amanda och Alice är självklar väldigt ledsena men vad händer när de kommer till den nya skolan där tre träffar Felix, Oscar, Ogge och Omar? ~ Trublemaker
 
tryck på bilden för att komma till http://fooostorys.blogg.se/


You & I - Kapitel 3

Tidigare: 
Efterfesten hade hållit på ett bra tag och jag stod och pratade med Miley och Selena om flytten till London och jag berättade hur mycket jag skulle sakna dom med de lovade att så fort de  fick något jobb i London skulle de säga till. Åh min bästa kompisar, så mycket jag skulle sakna dom. Festen rullade på och jag höll mig till Miley och Selena hela tiden och andra skådespelare och artister hade även kommit fram till mig och sagt hej och talat om för mig att jag såg fantastik ut ikväll. Vilket var väldigt rörande. Kvällen hade börjat gå mot sitt slut och det var dags för mig och pappa och lämna festen. Jag vände mig mot Selena och Miley och sa.

”babes, i need to go now. I’ll call you guys, I love you” sa jag och de båda omfamnade mig i en kram och sen sa Selena.

”can you call me in the morning? I know Justin wants to say goodbye” sa hon och jag nickade och sen sa Miley.

”I’m gonna miss you so much sweetie” sa hon och jag log och sen kramade om båda en gång innan ag gick med pappa ut till bilen som skulle ta oss hem. Det hade varit en fantastik kväll men mina fötter värkte mer än någonsin och jag ville bara komma ut ur denna klänning. 



Harrys Perspektiv.

Jag och killarna tittade på oscars galan livestreamat på tvn och just nu visades röda mattan. Det var något vi gjorde sen vi blev ett band för lite mer än två år sedan. Dels för de flesta snygga skådisarna var där och även herrskådisarnas dotter. Niall kom tillbaka med en skål popcorn och jag tog en näve ur den och stoppade i munnen. Louis hade Eleanor här och hon var även med och tittade på galan. De filmade nu clever tvs intervju men grundaren av Abercrombie & Fitch och hans dotter. Jag tittade länge på dottern och såg hennes mörka ögon titta in i kameran och jag sitrrade på henne samtidigt som jag hörde Eleanor säga.

”she’s so beautiful! She’s like my role model”jag hörde Louis skratta men jag brydde mig inte och sen sa jag.

”she’s hot” sa jag och hörde Eleanor skratta och tittade på mig med ett höjt ögonbryn och sen hörde jag att hon skulle flytta till London. Jezzz, jag är tvungen att träffa henne och jag vet att är det något jag verkligen vill ger jag inte upp tills jag för vad jag vill ha.

 

Alisons Perspektiv.

 Vi hade precis chekat in våra stora resväskor på planet mot London och satt i vänthallen och väntade på att de skulle ropa upp vårat flight. Jag hade haft ett gråt anfall tidigare idag när jag brutit ihop totalt och gråtigt för jag inte velat lämna Calabasas. Justin och Selena hade varit hos oss på morgonen för att säga hejdå. Vilket var otroligt jobbigt. Men jag fick hoppas på att jag kunde skaffa lika bra kompisar i London som här.

”Flight 7 to London on gate 80 is open” hörde att de sa i högtalarna. Vi reste oss upp och jag förberedde mig mentalt på att lämna värmen och landa i ett kallt London och helt ensam. Men Justin skulle komma till London om inte alls för länge. För att fixa på sin akustiska skiva och även fira sin födelsedag. Och sen tror jag att han hade en konsert också, men han sa att han skulle ha tid att umgås lite i alla fall. Jag tog mig ombord på planet och satte mig på min flygplansstol längst in vid fönstret med mamma bredvid mig och Lindsey och Pappa framför. Jag lutade mig bakåt och stoppade hörlurarna i öronen och lyssnade på Justins senaste album. Jag visste att det var hur töntigt som helst att lyssna på sin bästa kompis musik men jag älskade det. Hans låtar var super bra.

 

14 timmar senare så klev vi av planet. Jag hade bytt om till ett par rosa mjukisbyxor och en matchande tröja och en grå dunväst och sneakers. Jag klev av planet och kände redan hur den kalla London luften träffade mig. Vi flög på natten från LA så det var mitt på ljusa dagen här ungefär. Det var 8 timmars tidsskillnad så ungefär mitt på dagen. Vi tog emot våra väskor och skyndade oss ut i vänt hallen och sen ut till parkeringen där vi fick tag på en taxi. Som skulle ta oss till vårt nya hus, bilresan tog ungefär en halvtimme och när vi var framme och jag hoppade ut ur bilen så sa min mamma.

”don’t be so grumpy Alison” sa hon och jag himlade med ögonen och log sen slutade le när hon tittade på mig och sen himlade hon med ögonen. Jag tog mina två resväskor och mitt handbagage över axeln och sen gick innanför grindarna i vårt stora nya hus. Såklart skulle alltid pappa överdriva med storleken på sakerna. Jag öppnade den svarta ytterdörren och sen föll min haka till golvet. Hallen var stor och hade grått klinkers golv och vita väggar med svarta hyllor och svarta byråar alla möbler var svarta. Ovanför den största byrån så hängde en spegel och på byrån stod det stora fotoramar med familjefoton i. Jag lät väskorna stå kvar i hallen efter jag trampat av mig mina sneakers och sen gick vidare in till nästa rum som var ett vardags rum. Med en stor svart tv som stod på en svart tv bänk. Mittemot stod det en stor vit u-soffa och ett svart soffbord som var i samma färg som tv bänken. Jag gick vidare in till köket som var vitt och hade skåpluckor i vitt trä med en grå stenskiva som bänkskiva. och fläkten, spisen, kylskåp och frys var i silver/metallic färgade. Och precis där spisen var och fläkten var så var det en ruta som var i sten eller kakel. Och i mitten av det gigantiska köket så var det en köks ö som var i samma färg som  skåpen och det var samma sorts bordsskiva.

Jag fortsatte till nästa rum som var en hall och där trappen fans. Jag gick upp för trappen och öppnade den första dörren jag såg och det var bara ett kontor som jag antog var pappas så jag stängde dörren och sen hittade ett badrum som var nygjort eller det såg ut som det. Det var fräscht och stort, men det var inte det jag brydde mig så mycket om just nu i alla fall. Jag gick vidare och samtidigt som jag öppnade dörren så kände jag en hand på min axel som gjorde att jag hoppade till.

”Alison, this is your room” hörde jag min mammas röst säga bakom mig.

”you scared me” sa jag och skrattade sen klev in i rummet. Rummet var tapetserat i vitt och de mesta där inne var vitt också. Sängen var stor och nästan för stor för att sova i själv. Sängramen var i vitt och den såg ut att vara lackad för en hade en polerad yta. Den gick några decimeter upp på väggen där man hade huvudet och runt sängen så det såg ut som om sängen stod på ett bord. Sängen var prydligt bäddad med ett vitt överkast som var beige längst ner i änden. Och där låg även en vit pläd, och en rosa och vit filt. Och prydnadskuddarna var i brunt och vitt, eller brun/biege. På säng gaveln låg en ljusslinga. På ena sidan av sängen stod ett nattduksbord i samma lackade vit färg som sängramen med en fin lampa på och en väckarklocka. På andra sidan stod två ganska låga byråar och i samma lackade vit färg med ett par högtalare på och ett stativ som man kunde ställa iphone eller ipod i. det var det ända som var på byrån än i alla fall. Precis på sidan av sängen så hängde en vid helkroppsspegel.  Och mittemot änden av sängen så var det en stång som var upphängd där jag antog att jag skulle hänga kläder. De var upphängda efter hela väggen och ovanför så var det en hylla och under var det också hyllor fast de stod på golvet. Det var luckor i som var ljusrosa och vita som. På sidorna så stod det två glasskåp och på ensa sidan emellan stången och glasskåpet så var det en till stång som satt lite högre upp som slutade där hyllan började. Som man kunde hänga klänningar på utan att de nuddade golvet. Jag tittade runt i mitt rum och sen på mamma som stod i dörrhålet.

”do you like it? I’ve designed it on my own” sa hon och jag nickade och sen sa.

”I love it. I really do, I like my wardrobe thing” sa jag och log mot mamma. Och gick för att ge henne en kram.

”yeah, I thought so. We have a big wardrobe for all dresses down the hall” sa hon och jag log och sen kramade om henne. Hon kramade mig tillbaka och sen sa hon.

“Go down and get your bags and start to unpack while I’m making something to eat. Then get some sleep”

“okay, where’s Lindsey?” frågade jag och mamma pekade ner I korridoren med rum och sa.

”down the hall, and to the left” sa hon och jag nickade och gick ut från rummet och förbi korridoren med alla dörrar som jag inte ville öppna. Efter 4 dörrar bort så kom jag till ett rum med en balkongdörr och en stor svart soffa till och med kanske lite större än den som stod i vardagsrummet. Och även en tv och detta rum var mer dekorerat med tavlor och vaser och gardiner. Jag strök handen över soffan och sen gick till dörren som var till vänster som mamma förklarat. Jag knackade med hörde musik där inne i från så jag öppnade dörren och såg Lindsey sitta vid skrivbordet. Hon vände sig om när jag stängde dörren bakom mig. Hon snurrade på sin nya skrivbordsstol och jag tittade runt i hennes rum. Hon hade en dörr jag antog var en garderob och en säng och sen skrivbordet och en klädställning. Och sen två byråar.

”where’s the posters?” frågade jag och sen gick och satte mig på sängen.

”oh, they are right here” sa hon och pekade på en låda som stod vid byrån. Jag skrattade och skakade på huvudet när hon öppnade den och ställde fram hennes pappersfigur av Harry. Hon reste sig upp och ställde den vid fotänden på sängen. Hon ställde upp sin pappersfigur av Niall också, sen hängde började hänga upp affischerna.

”I just wanted to see your room. I’m going down stairs now. See you later” sa jag och gick ut ur rummet precis när jag tog tag i dörrhandtaget så hörde jag Lindsey bakom mig.

”Alison? Can we go out for shopping tomorrow?”

“yeah, sure” sa jag och log hon log stort och sen gick jag ut ur rummet och stängde dörren efter mig. jag gick ner till hallen igen och tänkte efter en stund. Kanske inte detta skulle bli så illa i alla fall. Om vi ar tur kanske jag kommer att springa in i någon i morgon och skaffa mig några nya vänner. Men att det hände var ju inte så sannolikt.

”Alison?” jag vände mig fort om och mötte min pappas ansikte och sa.

”can you help me in the shop tomorrow? We are opening tomorrow and we need some help to decorate” jag skakade på huvudet och sa.

“no, I’m going shopping with Lindsey” sa jag och pappa skakade på huvudet.

”please, you’re going to be there tomorrow night right?” jag nickade och log. Sen vände mig om.

“what am I going to wear? Like a cocktail dress, or can I wear jeans?” pappa ryckte på axlarna och sen tänkte efter en stund.

” you can wear whatever you want, I’m going to have a white button up shirt and black jeans. Your mum is wearing a black cocktail dress I think. Wear black or white jeans or dark blue, and a nice shirt” jag nickade och sen tog mina stora resväskor och gick upp för trappen och gick in i mitt sovrum och började hänga upp alla mina kläder. Jag ställde alla skor i glasskåpen, högklackat i den ena och sneakers i den andra. På hyllan ovanför så ställde jag väskor och en jätte fin påse och en skokartong från chanel. I hyllorna under lade jag t-shirts och jeans. Alla mina underkläder lade jag i byråarna vid min säng. Allt smink ställde jag också där uppe, tillsammans med parfymflaskor. Jag började känna hur trött jag borjade bli och klockan var bara 5 på kvällen. Jag gick ner för trappen och såg mamma och pappa stå i köket och mamma lagade mat vi spisen.

”I’m so tired, is the food ready soon so I can go to bed?” mamma nickade och jag satte mig vid mat bordet och tog fram min telefon och kollade fort igenom instagram och twitter.

”Lindsey!” hörde jag mamma ropa och sen kom hon ner för trappen och sen ställdes en tallrik framför mig och sen maten. Jag väntade inte på att alla skulle sitta vid bordet utan jag hade på mat på min tallrik i alla fall. Jag åt fort upp sen ställde min tallrik på bänken och gick till mitt rum. Jag tog undan prydnadskuddarna och sen överkastet och lade det vid sidan av sängen. Sen kröp ner under täcket och bland mina alldeles för mjuka kuddar och somnade nästan på en gång.

 

”alison, wake up”

”wake up, wake up” hörde jag någon säga och när jag slog upp ögonen och vände mig om så stod Lindsey och petade på mig. Jag viftade bort hennes arm och satte mig upp.

”what time is it?” hon tittade på klockan som stod på mitt nattduksbord och sa.

”ten”

”what!? Did I sleep for 16 hours?” sa jag chockat. Lindsey skrattade och det gjorde jag med.

”yes, get up. We’re going shopping” sa hon och jag nickade och reste mig upp och gick förbi henne in till badrummet för att duscha av mig gårdagens flygtur.

Jag tog fram ett blått linne och ett par ljusblåa jeans. Och drog på mig kläderna och sen blåste mitt hår torrt och sen drog några drag med min maskara och sen använde puder på mina kinder och sen lite rouge. Jag tittade mig i spegeln och sen tog en grön jacka från min garderob och ett halsband och matchande armband.  

”lindsey! I’m ready!” ropade jag från nedervåningen. Och sen hörde hur hon gick i trappen, sen såg jag hennes huvud i köket från vardagsrummet när hon tog ett äpple.

”Mum!”

”yeah!” sen hörde jag hennes fotsteg som kom mot vardagsrummet.

”we’re going shopping, a car?” frågade jag och hon log och sen gick mot en hallen och I hallen fans en dörr som jag inte lagt märke till. Hon tog ett par nycklar ur nyckel korgen och sen öppnade den vitmålade dörren som ledde till ett garage med 3 bilar i. Mamma låste upp en vit range rover och sa.

”it’s yours” sa hon och jag tittade på henne och min haka föll till golvet.

”what? It’s mine, are you kidding?” mamma nickade och sen höll upp nyckeln framför mig och jag tog den ur hennes grepp och sen sa.

”okay then, Lindsey let’s go!” sa jag och log jätte stort mot mamma och hon nickade och Lindsey var redan halvvägs in i bilen när jag vände mig för att titta på den ordentligt.

”okay, see you when we get back. When do I need to be at the shop tonight? Should I give Lindsey a ride down to the shop tonight?”

“At 6, yeah.. we are probably there at 4. So Lindsey could ride with you” sa hon och jag nickade och vinkade och satte mig i min nya bil. Det kändes rätt så bra faktiskt, jag såg mamma tryckte på en knapp så garage porten öppnades. Jag vinkade åt henne och sen backade ut ur garaget och var på väg att se London.  Vägen ner till stan var inte lika lång som jag trodde, det tog kanske tjugo minuter att komma ner till stan utan att parkera. Jag hittade ganska fort en parkering och sen klev jag ur bilen och väntade på att Lindsey skulle hoppa ur bilen vilket hon gjorde rätt fort. Jag låste bilen och sen kollade på Lindsey.

”Lindsey, where do you want to go?” frågade jag och hon ryckte på axlarna och tittade upp från sin mobil och sa.

”I’m hungry, so we can go to Nando’s and get something to eat” jag nickade åt min systers idé och sen kom på att jag inte hade en aning om vart det låg. Men om jag mindes rätt hade Lindsey redan varit här en gång med pappa.

”Do you know where it is then?”

“yeah, I think I remember, Down the road and to the right and then down that road and to the right. I think”  jag ryckte på axlarna och började gå bredvid min syster ner längst vägen. Jag tittade mig omkring och för att vara början på mars så är det rätt så varmt. Och om jag tittade mig omkring lite extra så var London ganska fint, eller det var väldigt fint. Efter femton minuters gång så stod vi nu utanför Nando’s.

”this is Nialls favorite resturant”

“what? That’s why want to eat here?”

“yeah, kind of. That and the food is really good” jag skrattade och sen gick in genom entrén till snabbmatsaffären  med Lindsey bakom mig. Hon pekade på vad hon ville ha på menyn och jag tog samma sak som henne eftersom jag inte visste vad som var gott. Det gick rätt så fort att få maten och nästan ännu snabbare att äta upp den.

”okey Lindsey that was really good” sa jag när jag klev ut genom affären och sen ut i den friska London luften.

”i know” sa hon när vi gick ner för gatan och tittade i alla skylt fönster. Jag hittade ingen affär som föll mig i smaken just nu.

 

Jag stod framför spegeln i mitt rum och kollade på vad jag tagit på mig för kvällen en svart kjol och en rosa spetstop. Jag stod nu och lockade mitt hår och skulle fixa mitt smink. Efter 20 minuter var jag helt klar och tittade på min outfit i spegeln. Jag satte på mig en guldig klocka och ett guldigt armband och matchande örhängen. Jag tog ett par svarta högklackade skor och min Michael Kors väska och lade ner min telefon, parfym och lite småsaker som kanske skulle behövas. Jag gick till Lindseys rum för att se till så hon var klar.

”Lindsey are you ready to go?” frågade jag och öppnade dörren. Hon vände sig om och nickade. Hon hade en vit blus blåa jeans, en skinjacka och sina primeboots på sig. Jag log och det gjorde hon också och sen gick ut genom dörren och stängde den bakom sig och följde mig ned till hallen och följde sen efter mig ut till garaget och satte sig i passagerarsätet och jag i förarsätet. Jag hade fått adressen till dit affären skulle ligga och knappade in den i GPSen eftersom jag inte hittade. Jag följde GPSens vägbeskrivning och parkerade bilen på baksidan av affären och gick även in bakvägen. Jag hade sett att några paparazzi fotografer redan hade samlats utanför och jag suckade och skakade på huvudet. Att de inte hade ett bättre liv, seriöst.

”dad?” hörde jag Lindsey säga när hon kom in i affären. Efter någon minut dök pappas ansikte upp och inte långt därefter kom även mamma.

”hi girls, the guests will be here soon. At 6:30 I think” sa pappa och kollade på mamma för att få det bekräftat. Hon nickade och pappa log och jag log tillbaka och ställde ifrån mig min väska och glömde att min telefon låg kvar i väskan. Jag gick ut för att kolla mig omkring i affären och det var en hästig design verkligen. Kläderna var prydligt vikta och en del hängde på galgarna och det var fint.

”Alison let me introduce you to the shop assistant” jag vände mig om och såg pappa stå med en tjej bredvid sig som jag antog var personal ansvarig. Som jag nog skulle ha mycket att gör med framöver.

”This is my doughter Alison”

“hi” sa jag och vinkade de log stort och sen fortsatte pappa att prata.

”this is Samantha, she is responsible for the store or the employees” jag log stort mot den mörkhåriga tjejen och hon log stort tillbaka. Och nu visste jag att jag skulle ha mycket med henne att göra men hon var trevlig. Eller jag hade inte pratat med henne något.

”hi” sa hon och sträckte fram handen hennes brittiska accent hördes bara när hon sa hej. Men jag hade inget emot den brittiska accenten över huvud taget faktiskt.

” I go back there and you two can get to know each other a little bit” sa pappa och gick tillbaka till lagret.

Jag visste inte riktigt hur jag skulle starta en konversation med henne så jag stod nog bara där och log. Tills jag såg hur det började komma in folk i affären. Pappa kom ut och ställde ifrån sig två brickor champange och sen började säga hej till alla gäster.

 

Harry’s Perspektiv.

Att Simon hade tvingat oss gå på denna invigning sög. På ritigt sög, jag kunde haft bättre saker för mig. Eller jag hade något hängt med bandet i alla fall, men jag hade kunnat göra annat än varit på en invigning av en affär jag nog inte hade tänkt gå till igen. I alla fall inte på fyra månader. Eftersom vi skulle ut på världsturné, som började i förrgår. Jag och killarna hade kommit in i affären och Niall stod och tittade på tröjor, jag vände mig om och min blick fastnade på en mörkhårig tjej som stod lutad mot kassabänken och pratade med en annan mörkhårig tjej. Jag kände igen henne något otroligt men jag kunde inte sätta fingret på vad.

”Hi” hörde jag en söt amerikansk accent bakom oss. Alla vände sig om och det gjorde jag också, det var den mörkhåriga tjejen jag kände igen så väl. Kanske var någon jag hade legat med, men nej. Det var inte det, det var något annat som jag kände igen med henne. Inte på det sätt att jag legat med henne.

”hello” sa Niall och hon log och det var som om min mage vände sig och sen vände tillbaka, hon hade ett underbart leende.

”do you like the collection?” frågade hon och jag log åt hennes dåliga sätt att hålla en konversation. Jag nickade och Louis sa.

”yeah.. wait who are you?”

“I’m Alison, my dad owns the shop” sa hon och de andra nickade och Louis tittade på mig och höjde på ögonen. Hon var Alison Fitch och hennes pappa ägde denna affär, det var hon som jag sa var snygg när vi kollade på Oscar’s galan.

”I’m Louis, this is Liam, Niall, Zayn and that’s Harry” sa han och det var som om en lampa tändes i hennes huvud.

”omg, you’re One Direction. I thought it was something familiar with you guys” sa hon och Niall skrattade.

“so you’re a fan then”

“no, my sister is” sa hon och log stort och tittade på mig och vi fick ögonkontakt. Hon hade bruna ögon och vanligtvis tycker jag inte om bruna ögon för det påminner mig om saker jag inte vill bli påmind om men hennes var fantastiska. Det var som att titta i rakt solsken, efter en stund tittade hon bort och långt inom mig så ville jag inte att hon skulle titta bort. Verkligen inte, det var något speciellt med henne och jag måste lära känna henne.


sådär, ni fick en update idag med. det blev klart så varför inte ge ut det på en gång? 



You & I - Kapitel 2

Tidigare: 
”how can you have these posters everywhere?” frågade jag och log och tittade på min 14 år gamla syster när jag kom och tänka på att jag haft samma grej fast inte för One Direction.

”oh, come on.. like you didn’t have a boy band crush when you was 14” sa hon och jag suckade och skrattade åt henne.

”yes i had..” började jag och viskade sen.

”on backstreet boys, shhh.. don’t tell enyone” sa jag och hon skrattade och jag log större tillbaka och sen tittade mig omkring i rummet och sen gick därifrån för att ta en dusch. Vilket jag såg som riktigt skönt. Duschen var ett ställe där jag verkligen kunde rensa mina tankar från allt.



En månad senare.

Jag flög runt i huset som en galning och försökte leta rätt på min aftons väska jag hade bestämt att jag skulle ha till min lila klänning med öppen rygg. Det var dags. Oscarsgalan, jag ville bara sjunka under jorden. Tack vare att min pappa jobbade som designer så kände han ett antal stylister som skulle komma och hjälpa mig. Jag hade hängt fram min klänning som fått hänga i på pappas kontor där det var tillträde förbjudet. Antagligen p.g.a alla skisser och annat som kunde förstöras där inne. Jag hade duschat och allt det var klart men Jenny som skulle hjälpa mig med håret hade inte kommit och jag var säker på att hon skulle dyka upp när om helst. Eftersom det var jag och pappa som skulle gå gjorde han också sig i ordning och jag hade inte sett honom än. Jag hittade äntligen min afton väska och den lade jag på mitt skrivbord och sen gick ner till undervåningen för att hitta pappa. Han satt i sitt arbetsrum så jag knackade försiktigt på dörren och hörde en röst inne från.

”come in” jag öppnade försiktigt dörren och sen såg min pappa stå vid spegeln och jag klev in i rummet och sa.

”Jenny is not here yet” sa jag och han tittade på mig och nickade och sen svarade på min fråga med ett leende.

”sweetie, we have like two hours before the car is here. And she’s on her way, Are you nervous?” frågade han jag nickade och det kändes som om jag skulle börja gråta när som helst. Han drog in mig i en kram och jag kände hans doft som var ganska stark av en disel parfym jag aldrig kom ihåg namnet på. Jag kramade om hans midja och han sa.

”everything is going to be fine! You are going to be the most beautiful girl on the whole Oscars” sa han och jag skrattade och skakade på huvudet. Han pussade mig på pannan och sen sa han.

“I think you have to get ready now” sa han och nickade mot dörröppningen där Jenny stod. Jenny var en av mina favorit stylister och hade hjälpt mig med det mesta som hade med hår osv att göra. Jag log stort när jag gick mot henne och sen sa hon nästan på en gång.

”come on. Let’s get upstairs and start” sa hon och jag nickade och följde henne upp för trapporna och in till mitt rum. Jag satte mig på min skrivbordsstol och lät henne gå ner och hämta alla saker och ställa fram.

”so is this your first time at the Oscars?” frågade hon och jag nickade ivrigt och sa sen.

“yes, I’m so nervous” sa jag och hon nickade förstående och fortsatte sen.

”yeah, I would have been that too. But it’s going to be just fine! I promise” sa hon och jag log när jag hörde hennes lugnande ord. Efter en och en halv timme var både mitt hår och make up färdig och jag log och tittade mig i spegeln. Mitt hår hängde inte trassligt över axlarna som det brukade göra utan var nu uppsatt i en knut i nacken och några hårslingor som hängde ner. Jag stoppade i dem matchande lila och silvriga örhängena som slutade någon centimeter nedanför min örsnibb. Jag log och sen kollade på klockan och såg att det var en kvart kvar tills bilen kom för att hämta upp mig och pappa. Jag tog på mig min klänning och sen bad jag Jenny att hjälpa mig med dragkedjan i ryggen.

”Jenny, can you help me with the zipper please” sa jag och hon nickade och sen drogs min dragkedja till min beiga klänning med lila mönster på upp och jag ställde mig framför min helkroppsspegel och beundrade den. Jag kunde inte låta bli att säga som det var tyst för mig själv. Men jag såg inte helt dålig ut. Jenny ställde sig bredvid mig och sa.

”wow, you look stunning” sa hon och jag skrattade åt hennes kommentar och sen kom jag u på skorna och väskan. Jag lade ner min vita iphone4 i min aftonväska tillsammans med parfym och en penna. I fall att liksom. Sen kom jag på mina skor! Även fast dom inte skulle synas eftersom klänningen släpade i backen så var dom också viktiga. Ett par guld beiga skor som passade utmärkt på min lilla fot sattes dit och sen tog jag min lilla väska slängde ett öga på kockan och såg att det bara var några minuter kvar.

”are you ready?” frågade Jenny och höll sin arm i sidan så jag kunde ta armkrok med henne. Jag nickade försiktigt och sen tog hennes arm och krokade den med min och sen gick vi tillsammans ned till undervåningen. När jag nådde sista trappsteget kom pappa ut från köket och jag kunde se hans otroligt snygga skjorta tillsammans med en mörkblå kavaj en stilig mörkblå slips och en ljusblå skjorta och ett par mörkblå byxor. Jag log stort och han drog en hand igenom sitt hår och sa.

”wow, Alison… who are you and where did you hide my daughter?” sa han och skrattade samtidigt som han drog in mig i en kram. Jag skrattade också svagt innan vi hörde ett tutande från utsidan och då kom mamma inflygandes i rummet och var tvungen och ta kort på oss. Jag himlade med ögonen och ställde mig tätt intill pappa och han kysste mig på pannan när mamma tog kortet.

”you are really beautiful sweetie” sa mamma och jag log stort och sa.

”thank you” sa jag och gav henne en kram och sen gick jag och pappa ut till bilen som stod och väntade på oss. Jag fick hjälp med klänningen in i bilen och sen kom pappa efter. Bilresan tog inte mer än tio minuter förens vi var på rätt ställe. Man fick stå i som en kö för att vänta in sin tur att komma in och bli avsläppt. Det tog ungefär fem minuter och vi var på väg in. Jag gick armkrok med min pappa när vi tog vårat första kliv in på den röda långa mattan så fångade två kändisreportrar upp oss och hälsade. Och det här var några jag hade hört talas om förut de var från ABC family kanalen. Dom hette Kristy och Ken. De hälsade på oss och sen sa.

”so here you have Ezra Fitch and his daughter Alison Fitch” sa Ken och jag log mot dom och sen frågade Kristy.

”wow you look great, who are you wearing?” frågade hon och jag log och tänkte efter en stund. Och sen svarade.

”thank you, uhm, I’m wearing Monique Lhuillier” sa jag och tittade ner på min klänning. Hon log mot mig och sen pratade Ken igen.

”so Ezra, how does it feel to be your doughters date to the Oscars?” frågade han och pappa gav ifrån sig ett leende och en fnysning. Och sen svarade.

”it feels great, don’t say it like that. She might get here sometime and then it’s a boy she’s in love with that stands here by her side and I’m honored to stand here beside my beautiful daughter tonight” sa han och jag tittade upp på min pappa och log stort. Och Ken tittade imponerat på min pappa och han tittade sen ner på mig och då sa Ken.

”wow, so you move to London very soon?” sa han och pappa nickade och sen lät mig svara på frågan.

”yeah, two days” sa jag och dom nickade och sen sa.

”well, we might see you inside. Alison you look great tonight, heard Jaden Smith thinks you look hot” sa han och blinkade med ena ögat och sen fortsatte vi gå ned för röda mattan och nästa grej vi var tvungna att stanna vid var där alla fotografer tog kort på en. Jag ställde mig bredvid pappa och han log stort och hans blekta tänder visades och jag gjorde likadant. Och vi stod där några minuter innan vi gick vidare igen. Och två andra intervjuare fångade upp oss nämligen från The Bert Show, Kristin och Bert.

”And here we have Ezra Fitch and daughter Alison” sa Bert i mikrofonen. Jag log mot kameran som befann sig på sidan av oss.

”so Alison, this is your first time here on the Oscars right” frågade han och jag nickade till svar och sen sa han.

”how does it feel? Are you nervous?” frågade han och jag flinade lite innan han vred och höll mikrofonen framför min mun så tittarna eller lyssnarna kunde höra mig.  

”uhm, I have been quite nervous the whole day. Running around in the house and my younger sister taught that I was crazy I haven’t had this much butterflies in my stomach in years. But I’m here now and I actually starting to calm down. I have done the worst part without tripping over my dress, I think that I was most afraid of tripping over my dress” sa jag och de skrattade vilket jag också gjorde. Och Bert svarade efter att han skrattat en liten stund.  

”yeah I can understand that, I have been quite nervous this morning too. And I’m not even going inside or to the after party” sa han och jag skrattade och sen var det Kristins tur att säga något.

”Ezra how does it feel to have your daughter here with you tonight?” frågade hon och pappa log och tittade ner på mig och jag trodde han skulle säga samma sak som han gjorde till Kristy och Ken men vilket han inte gjorde.

”it feels amazing, she’s so beautiful and I’m som proud over her and I’m glad that i had the chance to take her with me” sa han och jag log och kramade om honom och sen lät jag mina armar krama om hans överarm. Bert och Kristin aww:ade och sen så sa hon.

”you can go to next interview but first I just want to say, Alison your dress is beautiful and you are beautiful too. And I need to ask, who are you wearing tonight?” Jag log och kände hur jag rodnade lite jag var inte van vid att få dessa komplimanger av andra som inte var mamma eller pappa.

”thank you so much, you are very beautiful too! Uhm, I’m wearing Monique Lhuillier tonight” sa jag och log åt kameran och hon tackade för att jag sa samma sak till henne och sen var vi free to go. Vi gick vidare och jag höll min pappa i armen nästan hela tiden. Jag fick syn på Selena längre ner på röda mattan. Jag ryckte lite på pappa och sa.

”Are we going to do more interviews? Selena is over there” sa jag och han tittade på mig och sa sen.

”I don’t know, but i think she stays there, cause it’s there you go in to the hall” sa han och jag nickade och sen fortsatte vi gå och blev in vinkade av clevver tv’s Dana Ward och Joslyn Davis. Båda två log brett när vi nådde fram och de visade oss vart vi skulle stå.

”Hello father and daugther Fitch Alison and Ezra” sa Dana och jag log stort och skrattade lite när de sa så.

”Alison, are you nervous about tonight?” frågade dem och jag skakade på huvudet och sa sen.

”not now anymore but when I woke up this morning I was like. Oh my god, what am I doing, I stay home I can’t do this. I was really nervous, but then we got here in time, and everything seems to be like it should be, I haven’t tripped, I haven’t done something that is really embarrassing yet and yeah” sa jag och avfyrade ett leende mot dom och dom log sort mot mig och skrattade lite och sen sa.

“Yeah, I understand that you were nervous, I would defiantly be nervous my first time on the Oscars because it’s you first time right” frågada Joslyn. Jag nickade och sen sa.

“yeah it’s my first time here, my friends have been here before so they just said, Hun it not a big deal you’re going to be just fine. And I was like, wow. Slow down, I can actually do something that embarrasse me for life” sa jag och de skrattade lite och log innan de riktade nästa fråga till pappa.

”So Ezra i’ve heard that you move to London soon?” frågade dem och pappa nickade och svarade.

“Yeah, we do. And I’m taking my family with me and I’m hoping for a good year over there and that I can come back here to America with a smile and a shop in London” sa han och jag log och sen frågade dem igen.

“But how are you going to do with all awards and that stuff?” frågade Joslyn och jag ryckte på axlarna och lät pappa svara igen.

“if its big awards like this, we fly over cause we still have our house and yeah, we just fly over if it’s a big award” sa han och de nickade och sen sa Dana.

“well, that sounds great! You guys can walk in now, it was so nice to have a little talk with you. Thank you very much, have great night here on the Oscars” sa Dana och vi log brett sen gick fram till Selena som stod i kön för att få komma in. Hon hade en lång silvrig klänning på sig och var otroligt fin.

”hello babe” sa jag och hon vände sig om och omfamnade mig i en kram och sen pratade vi hela vägen in.

 

Efterfesten hade hållit på ett bra tag och jag stod och pratade med Miley och Selena om flytten till London och jag berättade hur mycket jag skulle sakna dom med de lovade att så fort de  fick något jobb i London skulle de säga till. Åh min bästa kompisar, så mycket jag skulle sakna dom. Festen rullade på och jag höll mig till Miley och Selena hela tiden och andra skådespelare och artister hade även kommit fram till mig och sagt hej och talat om för mig att jag såg fantastik ut ikväll. Vilket var väldigt rörande. Kvällen hade börjat gå mot sitt slut och det var dags för mig och pappa och lämna festen. Jag vände mig mot Selena och Miley och sa.

”babes, i need to go now. I’ll call you guys, I love you” sa jag och de båda omfamnade mig i en kram och sen sa Selena.

”can you call me in the morning? I know Justin wants to say goodbye” sa hon och jag nickade och sen sa Miley.

”I’m gonna miss you so much sweetie” sa hon och jag log och sen kramade om båda en gång innan ag gick med pappa ut till bilen som skulle ta oss hem. Det hade varit en fantastik kväll men mina fötter värkte mer än någonsin och jag ville bara komma ut ur denna klänning.


kapitel 2. Vad tycker ni?