The Moment - Kapitel 7

Tidigare: 

”den” säger hon och håller upp Funny People.

”okej” säger jag och går fram och sätter på filmen. Sedan sätter mig lutad mot armstödet i soffan och hon kommer uppkrypandes i min famn och jag lägger armarna om hennes mage och har hennes händer på mina medans jag borrar ner mitt ansikte i hennes nacke. Jag drar med tummarna över hennes handleder och känner något och sedan tittar på hennes handleder och blir förvånad över det jag ser. Sen frågar jag.

”när gjorde du det här” frågar jag och hon ser ner på sina handleder.


 

Gabbies perspektiv.

Jag hakade till när han frågade och jag tittade ner på mina handleder.  Jag förstod åp en gång vad han menade. Mina ärr. Dom jag gjort för Sarah den tiden var svår. Jag började röka skaffade fel umgäng sket i Ina. Men en dag så hände det som absolut inte får hända. Sarah gick bort och mina sår hade jag gjort ända sen dom räknade tiden på henne.  Såren blev djupare och djupare och när hon gick bprt hände det som inte får hända. Jag skärde för djupt, det blödde och Ina hittade mig på  badrumsgolvet. Sen den dagen har hon varit min bästa vän, henne har jag aldrig släppt taget om. Jag bet mig i läppen och vände mig och och tittade Niall i ögonen och han sa sedan.

”När gjorde du dom här?” sa han igen. Och tittade mig rakt in i ögonen.

”ehm” började jag oh sedan började jag berätta om Sarah och jag kunde inte förstå att jag satt och berättade om halva mitt liv för någon jag bara kännt i ett par dagar.  Tillslut hade jag berättat klart och jag kände hur en tår rann ner för min kind och Niall fångade snappt upp den med sin tumme och sen sa.

”varför berättade du inte att du hade en tvilling syster?” sa han och pussade mig på kinden.

” jag vet inte, hon är ju död. Så vad spelar det för roll om du fick veta det såhär?” sa jag och tårarna ran ner för min kind och jag lutade huvudet mot Nialls bröstkorg.

”jag vet inte, men du gör inte det här längre va?” sa han oroligt och tittade på mig.

”nej, det gör jag inte” sa jag och han log mot mig och sedan böjde ner sitt huvud mot mitt och gav mig en kyss, en perfekt kyss och jag besvarade den.

”bra” sa han och kysste mig igen.  Vi låg tysta en stund och sen frågar han.

”vill du gå ut på en riktig date med mig?” frågar han och jag tittade upp på honom och sen svarade jag med ett stort leende.

”ja, det är klart att jag vill” sa jag och la armarna om hans midja.

Vi kollade klart på filmen och när eftertexterna rullade så kännde jag Nialls tunga andetag mot mitt huvud och det tog inte lång stund innan jag somnade också.

Jag vaknade av att min telefon ringde och jag atog att Niall också vaknade. Jag tryckte på svara och svarade.

”Hallå?” svarade jag lite förrvirrat men hörde sen mammas röst och hon skrek nästan i hörat på mig.

”vart är du?!”

”jag är hos Niall sa jag ju” svarade jag.

”vet du vad klockan är ? ” sa hon och jag tittade på klockan som satt övanför dörrkarmen till köket. hon hade blivigt så mycket som halv 12.

”ja, nu vet jag det” sa jag och mamma svarade.

”sa jag komma och hämta dig? Eller kör han hem dig? ”

”jag tror att han kan köra hem mig, jag är snart hemma. Puss” sa jag och sedan la vi på och innan jag fattade att jag hade pratat svenska med min mamma så sa Niall.

”okej, du måste lära mig svenska. För jag antar att det är svenska” sa han och skrattade lite. Och jag skrattade också sen svarade.

”ja, det var det. Vad vill du veta?”  frågade jag .

” jag vet inte, låt mig tänka en stund” sa han och sedan kom jag på att klockan var mycket och jag verkligen va tvungen att åka hem.

”du, jag måste gå nu” sa jag och reste mig upp ur soffan. Och han följde med ut till hallen och ssa.

”jag kör dig” sa han och tog på sig sina skor och jacka.

”tack, men jag kan ta bussen annars” sa jag och han skakade på huvudet och sedan gick vi ut ur lägenheten och ner till hans bil. 

Vi stannade utanför mitt hus och jag vände mig mot Niall och sa .

”tack för allt” sa jag och ha log bara mot mig sen sa.

”det var inget, men jag hämtar dig klockan 7 på fredag” sa han och jag bara log stort och sedan kramade honom, länge. Sedan när  jag släppte tagen så kysste han mig på munnen och jag besvarade kyssen och sedan gick ut ur bilen och in i huset. 


Phuu, nu är Kapitel 7 uppe, vad tycker ni hitills ? Jag är själv ganska nöjd. hoppas ni gillar det :)



Utkast: Nov. 22, 2012



sjuter iväg

Hej! som ni märker om ni läst det nya kapitlet så komemr handlingen ändras lite, eller det komemr fram saker man inte får veta om Gabbie Clark i senare kapitel. Det götr att det blir mer spänning i handlingen, tycker det blir bättre, fast det är ju vad jag tycker ;) 
 Ni hittar kapite 6 här under.. 


The Moment - Kapitel 6

När vi kom upp i Nialls lägenhet så satt alla i soffan och väntade och när vi kom in sa Niall.

”äntligen, vet ni hur hungrig jag är?” sa han storslaget.

”Niall du är alltid hungrig” sa Zayn och alla skrattade.

Gabbie kom in i rummet och sa.

”hej på er!” sa hon och log stort och alla skyndade sig fram för att krama henne när det var Nialls tur så blinkade jag med ögat åt henne och sedan log mot dom andra som nog också fattade vinken.


 

 

 
 

 

 

 

 

 

Vaknade av ett sms som kom, jag tog upp telefonen och kollade och jag upptäckte snart vem smset var ifrån.

Från Niall: ¨

Hej, när slutar du idag? Xx Niall

Till Niall:

Klockan 12 vad tänker du på? : ) Xx

Jag upptäkte sen när jag knappat in ett svar att klockan var redan 8 och jag slängde benen över kanten och gick ner för trappan där Mamma, Pappa och Mathew till min stora förvåning så satt faktiskt alla tre och åt frukost. Jag frågade pappa.

”vad gör du uppe när du får sovmorgon om du vill?” sa jag trött och han drog på smilebanden.

”jag ska på möte i stan klockan 9, sovit gott gumman?” sa han och log.

”jupp, skulle inte va fel med sovmorgon dock” sa jag och mamma skrattade lite. Efter det så gick mathew upp till sitt rum och jag satt själv med mamma och pappa vid matbordet. Och samtalsämnet rullade på när tills jag var var tvungen att gå och göra mig klar, när jag kom in i rummet kom jag på mitt tidigare sms till Niall och jag kollade telefonen oh jag hade fått ett svar.

Från Niall:

Vill du hitta på något bara du och jag? Xx

Jag flinade lite för mig själv och svarade:

Till Niall:

Ja, gärna. Kommer du hit? Xx

Jag satte mig i bilen mot skolan och tänkte bara på hur skönt det ska bli med lov om en månad. Och sen kom pirret i magen när jag tänkte på att jag och Niall skulle träffas för första gången ensamma.

Väl framme på skolans parkering så ser jag Serena några meter bort, skyndar mig ut ur bilen och springer fram till henne och säger.

”redo för en skoldag?” sa jag och log.

”jag föddes redo” sa hon och jag brast ur i skratt vilken hon gjorde snart därefter.

”det där lät bättre i mitt huvud” sa hon och vi gick igenom skolans portar. När jag hämtar mina grejer i skåpet inser jag att jag har fått ett sms av Niall.

Från Niall:

Ta en ficka på starbucks? Hämtar dig hos dig klockan 1? Xx

Jag flinade och knappade in ett svar.¨

Till Niall:

Blir prima ballerina Xx

Dagen närmade sig mot sitt slut eftersom att den var så kort, en vanlig onsdag för min del. Nu var det ända jag tänkte på Niall, jag sa hejdå till Serena och gick ut till bilen och körde hem.

Väl hemma så packade jag min väska med parfym plånbok och lite andra vanliga väsk grejer. Kolade lockarna och sminket sen tog jag mina converse och gick ner för trappan och mötte mamma i dörren.

”är du redan hemma?” frågade hon förvånat.

”japp, slutade 12 idag” sa jag och log.

” varför ser du så glad ut?” frågade mamma mistsänksamt, jag hade inte tänkt att berätta men hon var min mamma och jag berättade allt för min mamma så jag var väll tvungen.

”jag ska iväg med Niall” sa jag och mamma tittade förvånat på mig.

”killen från bandet? Den blonda?” sa hon och titta fundersamt på mig.

”ja, han är här nu så det är bäst att jag går” sa jag och pussade mamma på kinden.

Jag gick ut mot hans svarta range rover och satte mig i framsätet och hälsade på honom genom att ge honom en kram.

”hey” sa han och log¨

”hej, kan vi inte äta lunch istället, har inte ätit än och känner jag dig rätt är du väll hungrig” sa jag och log mot honom och han log tilbaka och sa.

”jo, absolut, det kan vi göra! Vet en bra resturang” sa han.

”kan vi inte bara äta subway, blev så sugen på det”

”såklart vi kan, spelar ingen roll. Bara jag får mat är super hungrig”

”som vanligt alltså” sa jag och skrattade lite.

Vi parkerade utanför killarnas lägenhet efter att bestämt att gå ner till stan. Vi gick i lugn takt när jag kände något snudda min hand och jag tittade ner på den och sedan upp mot Niall och han log ett stort leende mot mig och jag log lika stort tillbaka.

Vi gick på gatan där jag visste att subway låg och då såg jag skylten och kunde nästan känn lukten på dom meters avstånd jag stog på. Vi gick in genom glasdörrarna och då kände jag hur hungrig jag var. Jag kollade på Niall och han frågade.

”vad vill du ha?” sa han och kollade sådär underbart så det fladdrade till i magen och jag svarade.

”jag vill ha den med skinka och kalkon, ljust bröd ” sa jag och log tillbaka. Sedan gick jag och tog dricka och ett bord. Sen kom han tillbaka med smörgåsarna och satte sig ner och började äta. Efter en stund när jag lagt ifrån mig min macka och sa.

”proppmätt” sa jag och det var lite mindre än halva kvar.

”redan?” sa han och kollade förvånat på mig.

”ja? Jag har inte lika stor mage som dig” sa jag och klappade mig på magen.

”sant, men får jag ta resten av din macka?” sa han och log mot mig.

”ät” sa jag och räkte fram det lilla som var kvar.

När vi var klara och började gå mot Nialls lägenhet sa han.

”ska vi gå och ta en milkshake på milkshakecity?” sa han och jag kände hur han tog min hand och jag tog den i ett löst grepp och vi flätade samman våra fingrar och sen nickade och log mot honom. Vi gick hand i hand på gatan där subway låg och hade kanske 30 meter till milkshake city. När vi var framme så öppnade vi dörren och då sa han i kassan med hög röst.

”Nialler!” ropade han och Niall släppte min hand och gick fram till honom och sa.

”Jakie” sa dom sen gjorde dom en såndär kram bara killar kan göra. Sen sa han.

”Jake det här är Gabbie”

”hej” sa jag och hälsade på honom och han sa.

” hej på dig, jag är Jake. Vad vill du beställa?” sa han snällt

”ehm, jag vet inte riktigt överaska mig har faktiskt aldrig varit här förut” sa jag och Niall gav mig en konstig blick.

”och jag tar det vanliga” sa Niall och blinkade med ena ögat mot mig.

När vi hade fått våra milkshakes så gick vi ut i det soliga London våren och Niall tog min han igen och sen sa han.

”ska vi gå upp till mig?” sa han och sen släppte min hand för att lägga armen om mina axlar istället.

”visst, jag fryser” sa jag och han pressade sig lite närmare mig.  I hans närhet kände jag mig trygg, jag tror att jag var lite kär jag kunde erkänna det för mig själv men det var något som fick det att fladdra till i magen när jag tänkte på honom.

När vi hade gått i 5 minuter och hade kommigt fram till deras port och portvakten släppte in oss. Vi tog hissen upp till Nialls våning eftersom han bodde på 3:je våningen  och vem orkade gå upp?  När vi kom till dörren stoppade Niall ner handen i fickan och tog upp nyckel sedan stoppade den i låset och vred om.

Vi kom in i Nialls lägenhet och jag klev in och tog av mig skorna. Jag tittade upp på Niall och han frågade.

”Vill du ha te?” sa han och han såg nog hur mycket jag frös. Jag nickade till svar och sedan gick efter honom in i köket. Jag satte mig på en av barstolarna i köket och tittade på honom medans han hällde upp te och satte på vattenkokaren.

Nialls Perspektiv.

Jag kände hur hon tittade på mig i ryggen medans jag satt på vattnet i vattenkokaren  och sedan vände jag mig mot henne och satte mig på barstolen bredvid och tittade på henne och sedan tittade hon på mig och log och jag log naturligt vis tillbaka sen sa jag.

”Har någon någonsin sagt till dig att du är väldigt vacker?”  Sa jag och jag såg hur hennes blick vände ner mot hennes händer och hur hennes kinder blossade upp i en lite mer rosa liknande nyans. Yes. Tänkte jag, jag fick henne att rodna och sedan vändes hennes ansikte upp och hon log ett stort leende.  Sen sa hon.

”du också” sa hon och log ett försiktig leende sedan tittade ner på sina händer igen. Jag vet inte men det kändes som om hon aldrig blivigt kallad vacker eller hade blivigt sårad av någon. För det var hon. Hon tittade upp på mig igen och sedan tittade jag in i dom klar blå ögonen och hon tittade in i mina. Det var som att drunkna i dom. Jag tittade ner på hennes läppar sedan började mitt ansikte röra sig närmare hennes och vi var bara några centimeter från varandras ansikte när jag frågar henne.

”Vad skulle du göra om jag kysser dig nu?” sa jag och log ett försiktigt leende.

”prova” säger hon och jag närmar mig hennes och känner hennes läppar mot mina. I en fjäder lätt kyss.  Jag kände hennes händer runt min nacke och mina händer flyttades ner till hennes midja och där satt vi. Ett underbart ögonblick sedan släpper vi taget om varandras läppar och våra anikten fortfarande är sådär nära varann och jag ler mot henne och hon ler tillbaka.

Vi sitter bara där och tittar på varann och jag var precis på att säga något när hennes telefon ringer och vi avbryts. Hon tar upp telefonen och svarar.

”hej, du kan jag ringa dig lite senare?” säger hon i telefonen och jag antar att det var hennes Pappa eller Ina.  Och personen i andra änden värkar att gå med på det för hon lägger på. Och sen säger hon.

”ehm, Niall jag tror tet är klart nu” jag skrattade till lite och det gjorde hon också och sen går jag mot köksskåpet och tar ner 2 koppar stoppar ner 2 te påsar och sen häller upp vattnet i kopparna. När jag är klar ställer jag koppen framför henne och frågar.

”vill du se på film?”

”visst” säger hon och tar sin kopp med till tven ställer koppen på bordet sen frågar jag.

”vad vill du se?” säger jag och tar ut film lådan oh ställer den på bordet. Hon tittar i lådan och sen tar upp en film ur lådan och säger.

”den” säger hon och håller upp Funny People.

”okej” säger jag och går fram och sätter på filmen. Sedan sätter mig lutad mot armstödet i soffan och hon kommer uppkrypandes i min famn och jag lägger armarna om hennes mage och har hennes händer på mina medans jag borrar ner mitt ansikte i hennes nacke. Jag drar med tummarna över hennes handleder och känner något och sedan tittar på hennes handleder och blir förvånad över det jag ser. Sen frågar jag.

”när gjorde du det här” frågar jag och hon ser ner på sina handleder.


Ohh, äntligen händer det någonting. vad tror ni? vad har hon gjort, inte så svårt att räkna ut.. Men varför ? 

Hoppas ni gillade det, poss xx



The time of my life - Handling

Jag heter Amanda Forks jag är 17 år och bor med min Pappa Eric i stockholm. Jag och min pappa har gått igenom sorg och tårar och nu står jag min pappa så nära det bara går. Jag har min Mamma i Norrland hon jobbar som flygvärdinna och lämnade mig och Pappa för 7 år sedan och stack till London och skaffade en ny familj ungefär.  Efter 3 år fick vi reda på att hon nu bosat sig i Norrland och har med sig sin nya familj på 3 barn.  Jag slutade bry mig, jag har det bra i nuläget.  Jag har mina 2 bästavänner Stina och Emelie, jag går på John Bauer gymnasiet och går idrott och hälsa och det intresset kommer från min pappas sida där jag tränar väldigt mycket, speciellt fotboll. Det är det bästa jag vet!  Jag har en stor kärlek till One Direction och är en stolt Directioner .  Speciellt Harry det är en liten favorit om man nu fvoriserar. 

Jag är en väldigt liten tjej till storleken och har mörkt långt hår om räker till svanken ungefär bruna ögon och är väldigt kort.  Små fötter och små händer. 

Min Pappa jobbar som mäklare på ett världsföretag och har blivigt förflyttad till stockholm från Göteborg. Min dröm har varit att flytta till London men dit fick han inte förflyttningen.  Jag och min pappa har ett speciellt band. Sedan min Mamma stack har vi satt oss i ett hus vid sjön i stockholm och bara fått ordning på saker. Vilket jag är väldigt glad för, skulle det inte skett skulle jag och min pappa inte stått varandra så nära i nu läget, det finns inte en grej jag inte berättar för honom.

En vanlig dag i stockholm på väg till gymmet så springer jag in i en väldigt speciell person och då blir min vardag ett snäpp anorlunda.

Tumblr_mddudgnj8r1qap29lo1_500_large

Tumblr_mdgc8ffv5c1rc0v7lo1_500_large



Kass handling

Hej, jag vet att den här novellen suger verkligen och jag har bestämt mig för att göra en ny och kommer derför inte att fortsätta med den här så länge till kanske bara till 20 kapitel eller så. sen har jag börjat på en ny som heter The time of my life som det kommer en handling på i morgon :) 
hoppas den är lite bättre! 
xx


The Moment - Kapitel 5

”are you never stop eating?” frågade jag sarkastiskt.

Louis flinade och sa..

a

” That’s right, He never stop eating. If he does hes sick” Svarade Louis jag jag skrattade lite.

Kvällen började gå mot sitt slut och killarna skulle åka hem vi gick mot hallen och jag som vanligt hade somnat i soffan och blivigt väkt av Harry med vatten händer. När han skulle krama mig så tittade jag på honom med ilsken blick och flinade bara tillbaka och sen omfamnade mig i en kram.

När vi hade kramat alla och gått upp och borstat tänderna och gått och lagt oss ringer Inas mobil, hon tittar oroligt på mig och visar telefon skärmen.


 

Jag såg mycket väl vem det var som ringde jag stelnade för en sekund när Ina svarade och sedan tryckte på högtalare.

”Hej Mamma”  sa hon. Och hennes mamma svarade glatt.

”hej sötnos, vet du vad?” sa hennes mamma

“nej, är pappa okej ?” sa hon.

“Ja och nej, vi vet varför han var så skadad och okontakt bar nu I alla fall.” Sa hon, och det lät som alla problem bara försvann.

Kan du och Gabbie komma till sjukhuset när han fortfarande är vaken ?”

Jag såg hur Ina log mot telefonen och sen tittade på mig och log. Jag nickade mot henne och sen svarade hon sin mamma.

”ja, vi är där om 5 minuter” sa hon med ett leende på läpparna.  Jag gick in i min walk in closet och sen tog fram min rosa one piece och när jag kom ut hade hin på sig sin som var likadan fast grön. Vi gick ut till hallen och knöt på oss våra converse och jag låste dörren efter oss sen satte vi oss i bilen och körde mot sjukhuset.

När vi var framme så gick vi armkrok in till receptionen på sjukhuset och frågade efter sin pappa.

”hej, Jag söker  Alan Canwell ”  

Sjuksköterskan log mot oss och sedan sökte på hennes dator och sa sedan,

”våning 4 rum  513” sa hon med ett leende på läpparna.

Vi gick mot hissen och innan hissen stannade så tog jag Inas hand och kramade om den hon log mot mig och sdan gick vi armkrok istället mot hans rum. När vi öppnade dörren så satt han upp och höll Inas mamma i handen och dom pratade. Sen såg dom oss och hennes pappa sa.

”Gumman” Ina sprack upp i ett stort leende och sprang fram och kramade sin pappa och sen frågade

”Kan ni berätta varför du var så sjuk nu??”

“såklart “ sa hennes mamma lungt.

”det är så att jag fick en svår hjärskakning vilket gjorde att jag blev medvetslös”  sa hennes pappa med en lugnande röst.

”hej Alan” sa jag snällt och han log mot mig och sa.

”hey Gabbie, det är så snällt av dig att köra hene hit och dit såhär på natten” sa han och log mot mig.

“Det är lungt, jag älskar att köra bil så jag har inget I mot det. Hon har ju sin bil hemma hos mig” sa jag och skrattade lite. 

Klockan hade börjat närma sig 3 på natten och jag satt och gäspade i stolen jag satt på. Igentligen gillade jag inte sjukhus, det var någt jag alltid hade haft svårt med, eller ända sen Sarah fick cancern hade jag aldrig villat gå till sjukhus igen. Det fick mig att bara tänka på allt som gömmer sig här. Eller alla döda kroppar och allt som finns. Men just nu tänkte jag inte på det, jag satt inne på sjukhusrummet när jag sa till Ina.

”Ina jag tror att vi behöver åk hem och så nu, vi har jus kola I morgon” sa jag och gäspade stort.

“ja det tror jag också” sa hon och tittade på sin mamma och papa som hade somnat för en stund sedan, hon väkte sin mamma och sa.

”mamma vi åker nu, jag ringer i morgon efter skolan” Sa hon och hennes mamma nickade och log mot henne.

Vi gick ut till bilen och åkte hem, direkt när vi kom hem så kom mamma springandes ner för trappan och sa.

”vart har ni varit? ” sa hon med trött och ilsken ton.

”på sjukhuset, Alan ramlade ner från taket och fick hjärnskakning” sa jag och började gå upp mot trappan.

”oh, förlåt att jag skällde på er. Gå upp och lägg er nu i stället” sa hon och tittade på mig sen på Ina.

”det är okej, ja godnatt” sa jag och gick upp till mitt rum med Ina i släptåg och så fort vi kom upp la vi oss i sängen och somnade på studs.  Med bara ett par timmars sömn så ringde klockan och det var dags att gå upp.

Ina gick inte upp i första hand utan det slutade med att jag gjorde Harry metoden. Då  gick hon äntligen upp.

Jag gick in i garderoben tog fram ett par ljusblåa slitna jeans ett vitt tajt linne och en svart kofta. Sen satte jag i kontakten i väggen och plattade mitt hår lite snabbt och lät det ligga över axlarn, eller om man nu kan säga så när jag har hår som går till midjan.  När jag och Ina kom ner för trappan så satt bara Matthew vid köksbordet. Sen sa jag.

”vart är mamma och pappa?” sa jag till honom och jag så Inas min och skrattade lite.

”engelska tack” sa hon sarkastiskt.

”inte nu” sa jag och log mot henne.

”Pappa sover och mamma är på jobbet tror jag” sa han och sen fortsatte äta sin frukost.

När vi var klara så gick vi ut så innan hon gick och satte sig i sin bil och jag i min så kramade jag om henne och då sa hon.

”tack för att du följde med och allt I går, fast jag tror att killarna idiotförklarade mig” sa hon och putade med läpparna.

“det var inget, det ända är att jag är väldigt trött och killarna kommer visst vilja träffa dig igen det var ju liksom inte ditt fel. ” sa jag och log mot henne.

Det är klart att killarna kommer att träffa henne igen, det var ju en olycka som hade skett. Dom förstår, det var en olycka ingen kunnat ändra på

”dom förstår ” sa jag och sedan kramade henne och satte mig i min bil.

 

 Skoldagen började gå mot sitt slut och jag satt på sista lektionen vibererade telefonen i min ficka, jag tog upp den lite diskret och det var ett nummer jag inte kände igen som skrev..

”hey, hitta på något I efter middag med mig och killarna? Xx Louis”  Jag log lite för mig själv när jag såg att det bara var han och jag svarade.

”nej har inget för mig, absolut har jag inget i mot ;) Xx” svarade jag, det dröjde inte länge så fick jag ett svar.

”bra, vi är klara i studion vid 4 hämtar upp dig då så åker vi hem till mig och Harry, dom andra kommer ju också såklart ;) Xx ” svarade han.

”perfekt, ses senare då” sa jag samtidigt som jag hörde skolklockan ringa. Jag gick ut mot skåpet och då fick jag även ett sms.

Från Ina:

Hej snygging,  tror jag glömde min laddare hos dig, kan jag komma och hämta den sen? Xx

Till Ina:

Heej, ska till killarna men jag kan komma förbi med den nu om du vill : ) Xx

Jag låste upp skåpet och drog på mig skinnjackan och tag min väska. Sedan gick jag ut mot bilen och körde hemmåt. Inte för att jag skulle vara hemma så värst länge så sprang jag upp för trappan och in på mitt rum och mycket riktigt där låg Inas laddare och jag tog den sen satte mig i bilen igen. När jag svängt ut på vägen så jag att tank lampan började lysa. Jag skickade ett sms till Ina och sedan satte kursen mot närmaste mack.

Till Ina:

Jag är hos dig om 5, var tvungen att stanna och tanka.. Xx

Svaret jag fick var ett enkelt okej, så det svarade jag inte på.

Jag körde upp på Inas gata när jag kollade på klockan och insåg att jag behövde skynda mig lite eftersom det var en halv timme kvar tills Louis och Harry skulle hämta mig. Jag sprang upp till dörren och knackade högt och sedan gick in. Hon kom ner till dörren och jag sa.

 ”jag har lite brottom så jag hinner inte stanna, men jag ringer när jag kommer hem i kväll” sa jag och kramade henne sedan sprang ut genom dörren och hörde henne säga.

”okej, hör av dig sen”

När jag körde upp på uppfarten hemma så ser jag Louis bil svänga in på gatan. Jag hann,  tänkte jag för mig själv innan jag hoppade ut ur bilen.  Men till min förvåning var det bara Louis som hämtade upp mig. Jag hoppade in i framsätet och hälsade på Louis.

”hej” sa han glatt när jag satte mig i bilen.

”hej” svarade jag och kramade honom.

När vi hade åkt en liten bit sa Louis.¨

”du, jag tror att Niall gillar dig ganska mycket” just när ha sa så, så hajade jag till och tittade frågande på honom.

”Nej, det tror jag verkligen inte!” sa jag och såg nog ut som ett stort frågetäcken.

”Det tror jag, du ska se hur han tittar på dig. Vi ska till honom i kväll, alla kommer dit i stället för hem till mig och Harry” sa han med ett leende på läpparna.

”mad ska vi göra igentligen?” sa jag och kände att jag blev lite orolig när han sa att vi skulle till Niall.

”killarna har varit och köpt godis och hyrt filmer så det blir skräckfilms maraton ikväll” sa Louis

Louis perspektiv

Jag visste faktiskt innerst inne att Niall gillade Gabbie även om dom kännt varandra i bara några dagar vet jag att han tycker om henne väldigt mycket och jag ska fixa ihop henne med Niall. Hon är söt som socker och det är Niall också, såklart. I kväll bestämmde jag att vi skulle lämna dom ensamma och ja..  När jag väktes ur mina tankar så frågade hon.

”vilka filmer hyrde dom?” frågade hon, hon såg inte ut som ett frågetäcken längre vilket var bra.

”jag vet inte, jag var ju inte med” sa jag och blinkade med ena ögat.  

När vi svängde upp på parkeringen till våran lägenhet ringde Gabbies telefon och hon svarade på ett språk jag inte fattade ett skit av. Antagligen pratade hon med sin mamma eller pappa. När hon hade lagt på luren och vi klev ut ur bilen sa jag.

”vad var det där?” sa jag frågande, såg säkert ut som hon gjorde i bilen. Som ett frågetäcken.

”svenska ” sa hon och log medans vi gick mot porten och portvakten släppte in oss i lägenhetshuset.

Vi gick upp mot min och Harrys lägenhet för att jag skulle lämna mina grejer, jag hade Gabbie efter mig som en svans. Vi kom till dörren och jag tog upp min nyckel och vred om låset. Sen öppnade jag dörren och sa.

”välkommen till oss, ska bara lämna grejerna så sticker vi upp till Niall sen” sa jag och lämnade min jacka och hämtade laddaren till min iphone.

När vi kom upp i Nialls lägenhet så satt alla i soffan och väntade och när vi kom in sa Niall.

”äntligen, vet ni hur hungrig jag är?” sa han storslaget.

”Niall du är alltid hungrig” sa Zayn och alla skrattade.

Gabbie kom in i rummet och sa.

”hej på er!” sa hon och log stort och alla skyndade sig fram för att krama henne när det var Nialls tur så blinkade jag med ögat åt henne och sedan log mot dom andra som nog också fattade vinken.

 


Blev dialgoer på svenska den här gången tror att det blir mycket bättre så jag ska fortsätta med dom på svenska. Förlåt för den långa väntan, men nu har ni det kapitel 5. DEt går lite för långsmt fast detta var bara ett litet mellan kapitel :) xx

 



Om Kapitel 5

Hej på er läsare! jag har tänk oh funderat lite. Det här emd engelska dialoger är lite ömsesidigt. Jag är inte världensbästa på engelska. jag är inte dålig men jag är inte bäst heller. Ska prova ett kapitel typ kapitel 6 med att dialogerna är på svenska. Sen har jag världens dåligaste isperation så om ni vill klaga eller ge mig tips så gör gärna det! skulle vara super snällt. Kapitel 5 kommer upp under helgen senast på Tisdag. ska sätta mig i morgon när jag kommer hem och bara skriva. behöver det :) Men det här går framot, bra statistik osv.. tack så mycket :D
xoxo



The Moment - Kapitel 4

När vi kom hem så satt alla redan i soffan och väntade.

”finally, we’re have you been?” frågade Harry.

“in the video store?” svarade Niall            

“you stopt in Nandos right?” sa Louis.

“no, we met a fan, and she hates me” Sa jag lite förvånat

“our fans hates our friends who are girls” Sa Zayn.

“btw, what did you take for movies?” Frågade Liam för att byta samtalsämne.

”Paranomal Activity 3, fragile, Love actully, Just go with it and Jack and Jill” sa jag och visade filmerna.


 

Vi tryckte ihop oss I soffan och jag satt I kanten och brevid mig hade jag Niall brevid Niall satt Zayn, som där hade Ina och sen satt Harry,Louis och Liam på tur.

Eftertexterna till Love Actully spelades och det var nog den tråkigaste film jag sett, jag är inte mycket för kärleksfilmer.  Vi satt tysta tills Inas telefons ring signal ekade.

”Hello”

Jag hörde att hennes röst blev ostadig, jag tittade oroligt på henne och hon tittade med oroliga ögon på mig och jag såg tårarna blänkte i ögonvrån. Hon la på luren och reste sig snabbt upp drog tag i min arm och gick ut mot hallen, jag såg kände killarnas blickar i ryggen. Sen var vi ute i hallen och hon vänder sig med sorgsna ögon och säger ostadigt.

”dad is on the hospital” Mitt hjärta hoppade över ett slag och jag stelnade

”i need to go now, i call you later” sa hon med gråten i rösten.

“but you can’t drive off your own! I drive you to the hospital”

Hon protesterade men sedan lät mig köra henne.  Hon kunde inte ge sig ut på vägen själv när hennes tårar sprutade. Jag var tvungen att säga till killarna att jag kommer om 20 minuter. Jag gick in till killarna och skrattade lite när jag såg deras förskräkta miner och jag kunde läsa alla 5 som en öppen bok.

”What……Happend?” frågade Louis oroligt.

”Her dad not feel good, i just drive her to the hospital i’m back in 30 minutes”

Killarna nickade mot mig och sedan slog på tv istället för att titta på en annan film.

Jag och Ina gick ut mot bilen och hon torkade sina tårar försiktigt.

”Ina, what happend?”

”i don’t know, mom called and said I needed to come to the hospital to my father been in an accident” snyftade hon fram, jag la en hand på hennes hand som hon hade I knäet och sa.

”im here for you,  do you want to me to follow you in to the hospital?”

“yes, I know that you are here for me, and I’m here for you. Only if you want to”

“of course, all for you sista” Sa jag med ett leende på läpparna och då startade jag bilen och körde ut från min uppfart till huset.

Vägen till sjukhuset tog endast  5 minuter och när vi var på sjukhuset så småjoggade vi in eftersom det började regna och i receptionen satt en kvinna med babygrön uniform om man nu kunde kalla det ., Med  en blond hästsvans. Ina gick fram till henne och frågade efter sin pappa.

”hi, im searching for Alan Canwell” sa hon mjukt. Och kvinnan sökte på datorn och talade vänligt om vilket rum och våning han låg på.

” 4th floor room 513” Sa hon vänligt.

Ina hade en skräckslagen blick på mig hela tiden, i hissen i korridoren. Korridoren var lång och den kändes hundra mil även om vi småjoggade. Tillslut var vi framme vid hennes pappas rum, hon knackade på dörren och öppnade den långsamt.

Där låg han, blå i ansiktet och rörde knappt en fena, nål i handen och slang i näsan. Jag blev nästan rädd när jag såg han. Jag förstod på en gång att det här inte var bra. Jag tittade på  Ina och jag  såg nästan at hon var på väg att trilla ihop men i stället stammade hon fram.

”mom, what happend?”

Hennes mamma tittade på henne med skrämda ögon och svarade..

”sweet heart, He was up on the roof and the ladder falls when he would go down and he fell, then I found him on the grass unconscious” Jag såg att Inas tårar började komma, jag tog ett stadigt grepp om hennes axlar och omfamnade henne i en lång kram. Jag kände hennes  tårar mot min axel och sedan släppte hon försiktigt taget och vände sig mot sin mamma.  Tillslut bröt jag tystnaden med en försiktig fråga.

”Ina, i need to go back to the boys, Will you be okey, or do you want me to stay?”

“you can go, I call you later”

“ promise that you're doing fine” sa jag mjukt.

“ I’ll promise” sa hon med ett litet leende på läpparna.

Jag drog in henne i en kram och sa.

”call as fast as you know something, i call you later. You know that I love you” sa jag och log.

“I do, I love you to”

Sedan gick jag ut mot parkeringen och satte mig I min silverfärjade aoudi Q7 och körde hem. När jag kom innanför dörren så kom killarna fram springande till mig och titta på mig när jag tog av mig min svarta skinn jacka och mina vita converse. Jag förstod nästan på en gång vad de ville fråga men jag väntade så de fick fråga.

Efter 5 minuter så kom frågan från Zayn.

” I can’t keep myself more, what was it that had happened?” fragade han.

Jag förklarade för dom vad som hade hänt och alla 5 lyssnade noga på vad jag sa. Sen bestämde vi oss för att kolla på Paranomal Activity.

Vi satt på samma sätt igen jag hade Niall brevid mig. Efter en kort stund kände jag något lite tungt mot mig, sen insåg jag att Niall hade somnat och lagt sig mot sidan av mitt lår. Jag kände att jag fick killarnas blickar på mig och jag kände hur kinderna blossade upp lite. Killarna log mot mig och sedan fortsatte titta på filmen.  Och under en scen vart jag så rädd att jag hoppade till lite och då kände jag att Niall rörde lite på sig och sneglade på teven och sedan fortsätta sova.

När eftertexterna började rulla så upptäckte jag att det var bara jag och Liam vakna.  Min mage kurrade högt och jag såg hur Liam tittade undrande på mig och sedan frågade.

”Are you hungry?” sa han med ett leende på läpparna.

”yes, i’m starving” Sa jag och log.

”let’s wake them up so we can eat something” 

“okey, im just go and call Ina, and see how she is”

“okey, I wake them up” Sa han och log mot mig.

Jag gick och satte mig vid köksbordet och tryckte in Inas nummer på min Iphone och signalerna gick efter 3 signalen svarade en röst.

”Hey” sa hon sorgset i telefonen, det högg i hjärtat när jag hörde hur ledsen hon var.

”hey, how are you?” frågade jag mjukt.

“I’m fine but dad is not fine, we don’t even know if he can manege” sa hon och jag hurde hur hennes tårar började komma.

“your dad is a strong man, he do alright. I promise” sa jag och log mot henne I telefonen.

”We can hope so, i need to go now, i call you tonight” sa hon svagt.

“okey, love you” sa jag innan jag la på. Jag gick ut till Liam som nästan lyckats väcka alla förutom Niall som låg nästan raklång i soffan allas blickar vände sig mot mig och dom sa.

”This is impossible” sa Harry och log mot mig, jag log tillbaka och sen gick mot Niall och satte mig på hans mage och sa..

”Niall, we’re gona do tacos do you want some?”  Han rykte lite på näsan och sa bara ett svagt..

”mm”

”Okey, you have right this is impossible” sa jag och suckade.

“mhm, wait I got an idea” sa Harry och sprang ut till köket.

När han kom springandes tillbaka hade han blött sina händer och alla tittade frågande på honom och jag som fortfarande satt på Nialls mage såg nog ut som ett stort frågetecken.

Harry böjde sig mot Niall och skvätte vatten från hanns händer i hans ansikte och Niall vaknade med ett ryck och satte sig upp, vilket gjorde att jag kanade ner i hanns knä. Han tittade lite irreterat på Harry som stog och flinade och killarna började skratta och jag kunde inte hålla mig och jag brast också ut i skratt. Sen sa Niall..

”i heard something about Tacos, I’m really hungry” Sa han och rynkade pannan.

Vi gick mot köket och tog fram allt vi behövde till att göra tacos och jag började skära grönsaker Zayn stekte kyckling till honom och köttfärs till oss, Louis,Liam,Niall och Harry hälpte mig med grönsakerna

När maten var klar och vi hade börjat äta, då ringde min mobil, jag tog upp den och kollade på skärmen där stog det Ina, jag svarade och hörde hur hon snyfftade i andra luren och nästan skrek.

”you have to come to the hospital, now! I don’t know was happening”

“Okey, im there in a minute.”

Vi la på och jag sa till killarna.

”that was Ina, i need to come to the hospital, I don’t know why. You, guys stay here I be home in 1 houre”

Killarna nickade och fortsatte äta, jag sprang till hallen och tog min jacka,bilnycklar och knöt på mig mina skor och sprang ut till min bil och körde fort till sjukhuset.

När jag kom upp till våning fyra och gick i korridoren ser jag Ina komma springandes mot mig och tårarna sprutade jag hörde att hon sa något men inte vad.

”i don’t know was happend, i was sitting in his room and then he just start to cough, and them he looked at me, and he, just said i love you my little princess then he fall asleep, i was so scared that i called you.” Berättade hon medans tårarna rann nedför kinderna och jag svarade.

”shhh, im here.. We have tacos home and the boys are there do you want to come? Don’t hink about it hes just scared to, he will be alrgiht, that something I can promise you” sa jag mjukt hon nickade och sa.

“yes I can follow you to your house I need some food, I’m starving” sa hon med litet leende.

“I can’t handle to see you crying, I know how it feel sweetheart” Sa jag och andledningen till att jag vet hur det känns när en närstående är sjuk är att jag förlorade min tvillingsyster Sarah för 3 år sedan hon dog I cancer, det ät något jag fortfarande inte kan fatta, saknar henne massor.

Ina gick mot sin mamma och sa att hon följde med hem till mig och sedan gick jag med armen om henne ut till parkeringen.  När vi kom ut till parkering så gick vi mot min bil och jag satte mig i förarsätet och Ina i passagerar sätet.

Inas perspektiv

Vägen ut till parkering kändes lång, men jag hade Gabbies arm om mig kändes allt bra. Jag visste att hon visste hur det kändes för mig. Hennes tvillingsyster Sarah som dog i cancer för 3 år sedan, gud så jobbigt det måste ha varit! Min pappa är bara skadad han blir bra. Tänk om han inte blir bra? Mina tankar avbröts av Gabbies fråga.

”what are you thinking?”  frågade hon mjukt.

”i’m thinking of Sarah” jag såg hur hon stelnade till när jag sa det.  Sedan log hon mot mig och sa..

”it’s okey, ask something if you want to” Sa hon, visserligen var hon 1 år äldre än mig och lite mognare, men hon var som min storasyster. 

”no, i just thinking off how thats feels, it can’t be a good feeling”

“do you know smething?, I happy that’s she not have to suffer anymore” sa hon och log.

“okey” sa jag och jag kände hur tårarna brännde bakom ögon locket vilket Gabbie såg på mindre än en sekund.

”sweetie, i know one thing and that is that your dad is doing fine in a couple off days, hes just hurt right now” Jag kände hur tårarna försvann och sen kände jag hur bilen stannade vilket betydde att vi var hemma hos Gabbie. Vi klev ur bilen och innan vi gick in så tog hon tag i min arm och kramade om mig länge sedan gick hon in till huset.

Gabbies perspektiv.

Tankarna lades på Sarah och jag blev glad på något sätt att hon slipper lida mer. Jag saknar henne och hon förtjänar att leva det gör hon, hon var en fantastisk person. Men nu slipper hon lida.

När vi var halv vägs in i hallen kom killarna springandes och kramade om Ina och frågade hur det var med henne, dom 5 killarna har verkligen hjärtat på rätt ställe, Sedan efter en lång kram stund med Ina harklade jag mig och då kom Niall dit springandes och kramade om mig. Sen kom resten av killarna, Louis blinkade med ögat och viskade i örat på mig när han kramade mig.

”it looks like someone likes you very much” sa han och blinkade med ena ögat och jag svarade..

”hm” sa jag bara till svar.

När vi slutat med allt kramande så gick vi in mot köket och satte oss och åt. När alla förutom Niall hade ätit klart så satt vi och snackade det flöt liksom på, Jag hade Niall och Louis brevid mig jag petade Niall i sidan och sen sa jag..

”are you never stop eating?” frågade jag sarkastiskt.

Louis flinade och sa..

 

” That’s right, He never stop eating. If he does hes sick” Svarade Louis jag jag skrattade lite.

Kvällen började gå mot sitt slut och killarna skulle åka hem vi gick mot hallen och jag som vanligt hade somnat i soffan och blivigt väkt av Harry med vatten händer. När han skulle krama mig så tittade jag på honom med ilsken blick och flinade bara tillbaka och sen omfamnade mig i en kram.

När vi hade kramat alla och gått upp och borstat tänderna och gått och lagt oss ringer Inas mobil, hon tittar oroligt på mig och visar telefon skärmen.


Nu är jag nyfiken, vad tyckte ni om detta kapitel? Jag vet att det blev långt men ja, hoppas ni gillar det! Har redan börjat på kapitel 5 så jag hoppas att ni tyckte om det här kapitlet, poss :) xx